The Phone House

The Phone House is een Europese winkelketen die producten aanbiedt op het gebied van mobiele telefonie. De keten heeft ruim 2.300 vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Het bedrijf is onderdeel van de "Carphone Warehouse Group PLC", die in 1989 in Londen werd opgericht met £6.000,- spaargeld door Charles Dunstone.

Phone House

Het is de grootste onafhankelijke verkooporganisatie van mobiele telefonie. Tevens heeft The Carphone Warehouse een joint venture opgericht: Best Buy Mobile. Deze is tezamen met 's werelds grootste elektronica retailketen, Best Buy in Amerika opgezet.

In het land van oorsprong heeft The Carphone Warehouse een marktaandeel van ruim 20 procent; voor geheel Europa ligt dit aandeel rond zes procent. Jaarlijks verkoopt The Carphone Warehouse meer dan 14 miljoen mobiele telefoons. Het jaarverslag van 2006/2007 laat zien dat de winst in die periode een kleine vier miljard pond bedroeg [1].

Naast eigen filialen maakt The Phone House sinds 1998 ook gebruik van franchisenemers. Alle typen filialen zijn te vinden in het centrum van grotere steden of plaatsen (met minimaal 40.000 inwoners). Naast mobiele telefoons en bijbehorende accessoires worden ook multimedia-artikelen en computeraccessoires verkocht. Daarbij richt de onderneming zich zowel op de zakelijke als op de particuliere markt.

In Ierland en het Verenigd Koninkrijk wordt gewerkt onder de oorspronkelijke naam The Carphone Warehouse. Het logo en het uiterlijk van alle bedrijven zijn wel identiek aan die van The Phone House. In de landen worden verschillende slogans gebruikt, in Nederland is dit: "Met de Hartelijke Service".

In Nederland is The Phone House eigenaar van Typhone.nl, een webwinkel in mobiele telefonie.

In 2011 is The Phone House veranderd in Phone House. Daarnaast is begonnen met een nieuw concept: 'Swas' (Shop Within A Shop). In 2011 is er een pilot gelanceerd met een shop-in-shop vestiging van Phone House in Makro Amsterdam. De uitkomst van de pilot was succesvol genoeg om het concept naar alle Makro-vestigingen uit te rollen. Ook is PhoneHouse bezig met het uitrollen van Swas in MediaMarkt.